Ne bih da se petljam

Dodji, vidi, idi... U meni se bore idiot i genije, bojim se da će pametniji popustiti!

17.12.2007.

Prstom u oko

On je zalizan k'o Al Kapone. Nosi odijela od rahmetli Armanija. Njegove kretnje su sračunate. On misli da je ugledan. On je sudija i dijeli pravdu. On misli da je nedodirljiv. On je zabavan, ali samom sebi. Njegove riječi su probrane. Njegov ego, kao Himalaji. On misli da je sretan. On misli da je pametan, jer je završio školu . On misli da je iznad svega. On sebe voli. On je u sistemu. Bosanskom i Herecegovačkom. A taj sistem daje imunitet. Iza njega se najlakše skriti. On se krije iza njega. On voli svoje kolege. Njegove kolege ga ne vole, ali ga više vole od nekoga ko nije njihov kolega. Oni su mreža i oni sebe štite.

Njegovo ime je Adamović. Vlado Adamović. On je negativac. On je nasilu htio ljubiti djevojku od 18. godina, u cvjećari gdje je radila. On je na silu poljubio. Ona se protivila tome. On ima 50 godina. Ona ga je prijavila. I neka je. Ali Vladine kolege ne vole nju. Jer ona nije njihova kolegica. Pa su ga na sudu oslobodili. Oni su rekli da joj on nije bio nadređeni. Samo ako si nadređeni ne smiješ na silu ljubiti i seksualno uznemiravati. To je sistem. Bosanski i Hercegovački. On, kako njegove kolege kažu, nije kriv. Jer nije bio nadređeni. On je vreaćen na posao. Ona je ostala bez posla. On će imati platu od 5.000 KM. Ona će imati toliko problema i trauma.

Ne bih da se petljam, kako li bi Vlado sudio nekome da je neko na silu ljubio njegovu kćerku, a nije joj bio nadređeni. Vlado to nikada nije rekao, niti će reći. Zato treba Vladi reći, Vlado ne krij se iza imuniteta. A reći će mu to ljudi. Ne u lice jer on nije spreman na suočavanje ako nije iznad situacije. Ali mu treba reći i svima njima. U utorak ispred suda u Sarajevu, tačno u 12 sati. Recite mu da djevojčice, djevojke, žene niko ne smije ljubiti i seksualno uznemiravati. Niko, pa ni Adamović, Vlado Adamović - negativac.   Evo- http://efm.ba/portal/?p=1245
       

Ne bih da se petljam
<< 12/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

MOJI LINKOVI

AKO NECETE DA SE PETLJATE:
etabager@hotmail.com
Mudrost dana:
Penzioneri su kao lavovi, svakog dana rikne jedan!

Oglas:

Tražim se!

Poema o majci:
Rodom sam majko iz tvojega kraja
dje pecurke rastu na svakome cosku
dje kokoske nose iskljucivo jaja
naravno sa ljuskom sve u istom trosku.


Ti i ja smo mila majko iz istoga mjesta
nije takav retak slucaj ta pojava cesta.

Rodjen sam popodne kao mala beba
dobio sam cuclu i benkicu novu
svi su dali prjedlog da se zovem Keba
sad me tako i svi drugi zovu

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
75014

Powered by Blogger.ba