beats by dre cheap

Nijanse crne i bijele

On je živio u Sarajevo i Bosni i Hercegovini. Prije deset godina. Sada živi u sređenoj zemlji. Ima tanke brčiće, lijepo odnjegovane ruke, zavidno odjelo, crne boje sa bijelim prugama, i crnu košulju sa crvenim detaljima. On ima veliki zlatni prsten, zadovoljan osmjeh, i pet bankovnih kartica. Njega vozi 150 konja, smještenih ispod haube crvene toyote. On ne misli, već zna da se dobro osjeća. Ali, ne zna kako je sreo svog starog druga i kako je s njim otišao na kafu.
Njegov drug živi u Sarajevu. Tu živi 30 godina. Sada živi u nesređenoj zemlji. Nema brčiće, ali je već danima neobrijan. Njegovo odijelo nije odijelo, nego izlizane farmerke, zelena jakna s pijace. Košulja je nekad bila crne boje, ali sada ima detalje dobrog ispiranja. On ima novčanik i nema osmjeh. Njegovi ruke su njegovane i nema prstena. On se vozi sa 150 poludivljih zvjeri, svako jutro, kada krene na posao trolebusom. On ne misli, već zna da se osjeća k'o u halucinaciji- ne zna gdje je: gore ili dole.
Onaj iz sređene zemlje sluša svog druga. I on bi nešto rekao ali ne može do riječi. A drug, ne prestaje, priča i steže šake kao kada se novine gužvaju...Stade.
- Bogati, Kerime, ima li išta bijelo u Sarajevu, u Bosni, toliko mi crnih stvari reče- kaže onaj iz sređene zemlje.
- Ima, kako nema - jedva dočeka onaj iz nesređene zemlje.
- Pa, reci brate - ponada se dobroj priči onaj iz sređene zemlje.
- Evo, baš je ovih dana pao snijeg bijel k'o knjiga - reče onaj iz nesređene zemlje i pogleda u šoljici ispred sebe, pomislivši da crnje kafe odavno nije vidio
Eh, ne bih da se petljam, baš je život obojen. I ovako i onako.   

Ne bih da se petljam
http://trajvan.blogger.ba
19/11/2007 10:53